Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ -ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Ζούμε κρίσιμες στιγμές.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και των άλλων μεγάλων καπιταλιστικών χωρών οδηγούν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη διεθνή οικονομία σε κρίση που απειλεί να πάρει τις διαστάσεις της μεγάλης ύφεσης του 1929.

Ο καπιταλισμός των αγορών χωρίς όρια, με την αυτορυθμιζόμενη δήθεν αγορά, με το λιγότερο κράτος, με την κατάργηση των δημόσιων επιχειρήσεων, εργαλείων και κανόνων, με την κατάλυση του Κοινωνικού Κράτους οδηγεί σε οικονομική διάλυση και σε ασύλληπτη όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων σε πλανητική διάσταση.

Τα μέτρα για την εθνικοποίηση των ζημιών των μεγάλων τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών καλούν τους πολίτες να επωμισθούν την σπατάλη, την ανευθυνότητα, την αποτυχία και το θράσος όσων μεγιστάνων και τυχοδιωκτών επωφελούνται από αυτή την οικονομία του τζόγου και τις «πυραμίδες» που στήθηκαν .

Την ίδια στιγμή η προσφυγή σε εθνικοποιήσεις του Bush, του Brown, της Merkel, εξευτελίζει τους σταυροφόρους και τα σύμβολα των πολιτικών της επιχειρηματικής ασυδοσίας.
Ο πρόεδρος Bush αυτογελοιοποιείται, όταν εμφανίζεται ως Ταλιμπάν, που αρχίζει να διαβάζει Μαρξ.

Δυστυχώς, στο πολυεθνικό σκάφος του δόγματος «περισσότερη κερδοσκοπία, λιγότερο κράτος» συμμετέχει ως κατώτερο πλήρωμα ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του.

(Συνέχεια...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: