Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Η εισήγηση των Νέων Συνασπισμού Π.Φαλήρου για τα Δημοτικά

Η αναζήτηση Αριστερών πλειοψηφιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με φόντο τις επερχόμενες Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές είναι πια προτεραιότητα για τον Συνασπισμό. Η δημιουργία συνδυασμού που θα έχει ως στόχο την ανάδειξη των παθογενειών αλλά και την κατάθεση προτάσεων στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου δε θα πρέπει να έχει πρόσκαιρο εκλογικό χαρακτήρα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η εισήγηση της αντιπροσωπείας της Νεολαίας Συνασπισμού στη Γραμματεία της Πολιτικής Κίνησης. Κρίνουμε κατ' αρχήν αναγκαίο το άνοιγμα της συζήτησης γύρω από το θέμα και την κατάθεση προτάσεων από όλες τις πλευρές. Συνακόλουθα εισηγούμαστε:

- Την έκφραση ,μέσω του εκλογικού συνδυασμού, όλων των Αριστερών , προοδευτικών και οικολόγων πολιτών καθώς και των κινημάτων του Παλαιού Φαλήρου. Την περαιτέρω στήριξη δράσεων και διεκδικήσεων μετά τις εκλογές, την ενδυνάμωση του αγώνα για ελεύθερους, δημόσιους χώρου και τις ανοιχτές παραλίες.

- Την τοποθέτηση ως επικεφαλής, προσωπικότητας όσο δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, με έρεισμα στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους. Η συνεργασία, με δυνάμεις που υποστηρίζουν τη διατήρηση -σε ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα- αναχρονιστικών μορφών (υπο)εργασίας όπως τα stage, φαντάζει την παρούσα στιγμή ανέφικτη ή στην καλύτερη περίπτωση θνησιγενής. Έρχεται σε αντίθεση, αφ' ενός με την πολιτική μας κουλτούρα και αφ' ετέρου με την επίσημη θέση του Συνασπισμού.

- Ως εκ τούτου, καλούμε όλους τους Αριστερούς/ές του Παλαιού Φαλήρου να στηρίξουν την απόφαση που θα παρθεί με δημοκρατικές διαδικασίες και θα αφορά στον συνδυασμό των Δημοτικών Εκλογών. Πρώτοι εμείς, ως Νεολαία Συνασπισμού, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος και να προστατευτεί η ενότητα.

Νέοι Συνασπισμού Παλαιού Φαλήρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: