Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Έναρξη εργασιών για την Εξεταστηκή της Siemens

Πηγή: tvxs

Στις 16.00 το απόγευμα ξεκινάνε οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υπόθεση Siemens. Η Εξεταστική Επιτροπή αναμένεται κατά την πρώτη συνεδρίαση να εκλέξει προεδρείο και κάνει μια πρώτη συζήτηση για διαδικαστικά ζητήματα. Η διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού την πρόθεση να καταθέσει εφ’ όλης της ύλης έχει διατυπώσει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ενώ δεν αποκλείεται ενώπιον την επιτροπής να βρεθεί και ο κ. Καραμανλής.

Σύμφωνα με το σημερινό άρθρο του «Βήματος», ο κύκλος του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ουσιαστικά προκαλεί την κλήτευσή του, εκτιμά πως ο επίτιμος είναι αποφασισμένος, εφόσον προσκληθεί, να παραστεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και να καταθέσει «για όλους και για όλα». Η εφημερίδα διαβλέπει στην ουσία μια ανταλλαγή σιωπηλών απειλών, με τον πρώην πρωθυπουργό να στέλνει μήνυμα στη νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι μπορεί, αν θέλει, να προκαλέσει ζημιά στην εικόνα του κόμματος ανασαλεύοντας παλιές υποθέσεις, με αντάλλαγμα μια «ομπρέλα» προστασίας για τα παιδιά του, Ντόρα Μπακογιάννη και Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος να πέσει στην «παγίδα» του πρώην πρωθυπουργού και χθες επανέλαβε τη γραμμή του «όλα στο φως» και «ας ματώσει το κόμμα του».

Την ίδια ώρα, κενά βλέπει η εφημερίδα η «Ελευθεροτυπία» στην απάντηση του υπουργού Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, σχετικά με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για επαφές του κ. Παμπούκη με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Γιατί ο ίδιος προσκαλεί σε γεύμα τον Μ. Χριστοφοράκο μέσω τηλεγραφήματος που του στέλνει (στις 8/01/2005), αναρωτιέται η χθεσινή Ελευθεροτυπία, ενώ δε διευκρινίζει αν οι δυο τους συναντήθηκαν στις 25 Μαΐου 2004 στο G.Β. Corner. Επιπλέον, ο κ. Παμπούκης δεν λέει αν έγινε ή όχι συνάντηση με τον Μ. Χριστοφοράκο στο γραφείο του στις 23 Φεβρουαρίου 2004, ούτε φυσικά ποιος ήταν ο σκοπός της όπως, δεν εξηγεί και άλλη μία εγγραφή της 23ης Ιανουαρίου 2004 που επίσης παραπέμπει σε συνάντηση των δύο στο δικηγορικό γραφείο του κ. Παμπούκη και τέλος, δεν ξεκαθαρίζει αν γνώριζε τον Μ. Χριστοφοράκο, τονίζει η εφημερίδα.

Ο Διονύσης Δενδρινός, ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση του C4I, προσέφερε πάντως στήριξη στον υπουργό Επικρατείας, τονίζοντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι ουδέποτε υπήρξε συνεργασία μεταξύ του δικηγορικού γραφείου του κ. Παμπούκη και της Siemens.

Κατηγορηματικός ότι δεν είχε ποτέ σχέση ή επαφή με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο εμφανίστηκε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα ημερολόγια που διατηρούσε το δεξί χέρι του Χριστοφοράκου. «Δηλώνω ότι πρόκειται για αναφορές που θίγουν βαθύτατα την τιμή και την υπόστασή μου, καθώς ως πρόσωπο και αναμφισβήτητα έντιμος πολιτικός, ουδεμία σχέση ή επαφή είχα ουδέποτε με τον κ. Χριστοφοράκο» τόνισε ο κ. Γιακουμάτος.

Στο μεταξύ χθες, με διαδικαστικές αψιμαχίες έκανε πρεμιέρα στο Κοινοβούλιο η Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Η ΝΔ ζήτησε την εξαίρεση δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και την πλειοψηφία να απαντά, αμφισβητώντας το δικαίωμα συμμετοχής του επικεφαλής της ομάδας βουλευτών της ΝΔ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια. Η Εξεταστική για το Βατοπέδι οδηγήθηκε σε ολιγοήμερη αναβολή, χωρίς να εκλέξει το προεδρείο της.

Οπως έχει ανακοινωθεί, οι δύο Εξεταστικές Επιτροπές θα παραδώσουν τα πορίσματά τους στις 15 και 17 Μαρτίου αντίστοιχα

Δεν υπάρχουν σχόλια: