Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Ομιλία Α. Αλαβάνου 21/12/08

(Πρακτικά Βουλής)
21/12/2008


Τόσο ο γενικός εισηγητής μας ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης όσο και ο ειδικός αγορητής μας ο Γιάννης ο Δραγασάκης και οι Βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς που μίλησαν κάλυψαν νομίζω σε βάθος την άποψή μας για τα θέματα του προϋπολογισμού.

Με αυτή την έννοια, εγώ στην ομιλία μου σήμερα θα ήθελα να σταθώ σε ορισμένες παρατηρήσεις πολιτικές σε σχέση με την κατάσταση που ζούμε και βέβαια με τον προϋπολογισμό και το ρόλο που παίζει.

Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι ο πραγματικός εισηγητής του προϋπολογισμού σήμερα ο οποίος μπορεί να δώσει μια ελπίδα και μια προσδοκία και δυνατότητες στη χώρα μας κατά τη γνώμη μου είναι η νέα γενιά. Το σχέδιο του κ. Αλογοσκούφη δεν έχει ζωή, ακόμη και αν έχει ζωή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και ειπώθηκε «μεγάλα λόγια λέτε για τη νέα γενιά», «σιγά μπορούν τα νεολαιίστικα κινήματα να έχουν αποτέλεσμα;». Ειπώθηκε από διάφορες πτέρυγες της Βουλής και λέω «ναι, μπορούν». Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε εμείς το γεγονός ότι ένα νεολαιίστικο κίνημα στο οποίο ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ είχε υποστεί την ίδια αλλά μικρότερης έντασης επίθεση για τη στήριξή του το κίνημα για το άρθρο 16 είναι αυτό το οποίο έκανε την αναθεώρηση του Συντάγματος. Δεν έγινε εδώ μέσα η αναθεώρηση του Συντάγματος. Έγινε κάτω από την αίσθηση της επιθυμίας και της πάλης της νέας γενιάς και είχε ως αποτέλεσμα όχι μικρό. Καταφέραμε και στηρίξαμε το άρθρο 16, το δημόσιο πανεπιστήμιο. Κατάφερε η νέα γενιά και στήριξε το άρθρο για την προστασία των δασών, για την προστασία συνδικαλιστικών και άλλων δικαιωμάτων από τις τροποποιήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Έχει δυνατότητες η νέα γενιά.

(Συνέχεια...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: