Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα και τη Βολιβία!

Αναδημοσίευση από www.marxismos.com

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και οι ντόπιες διεφθαρμένες ολιγαρχίες της Λατινικής Αμερικής αντεπιτίθενται για να συντρίψουν τη Λατινοαμερικάνικη επανάσταση.
Στη Βολιβία εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες μια απόπειρα ανοιχτής κατατρομοκράτησης των δυνάμεων της επανάστασης και χθες στο πλαίσιό της, 8 αγρότες δολοφονήθηκαν από φασίστες γκάνγκστερ της ολιγαρχίας. Στην εργατική περιοχή Plan 3000, της περιφέρειας Σάντα Κρουζ, ο λαός απώθησε τους φασίστες που προσπάθησαν να εισβάλουν σε αυτή την περιοχή και να σπείρουν τον τρόμο. Σαν αποτέλεσμα αυτών των προκλήσεων ο πρόεδρος Έβο Μοράλες απέλασε τον πρέσβη των ΗΠΑ από τη χώρα.
Το απόγευμα της Πέμπτης, μια συνομωσία πραξικοπήματος αποκαλύφθηκε στη Βενεζουέλα. (Δείτε σχετικά http://www.venezuelanalysis.com/news/3786). Ο λαός αμέσως συγκεντρώθηκε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και ο πρόεδρος Τσάβες απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους ανακοινώνοντάς τους την απέλαση του πρέσβη των ΗΠΑ. (Δείτε σχετικά http://www.venezuelanalysis.com/news/3789).
Μια μαζική συνάντηση αγωνιστών και ηγετών του νέου Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSUV) οργανώθηκε στο FuerteSanCarlos του Καράκας και εκεί συμφωνήθηκε να διοργανωθεί μια διαδήλωση έξω από το στρατόπεδο Fuerte Tiuna, το μεγαλύτερο στρατόπεδο της πρωτεύουσας. Επίσης αποφασίστηκε να διεξαχθούν μαζικές διαδηλώσεις σε όλες τις πρωτεύουσες των περιφερειών της χώρας, το Σάββατο.

Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα να κινητοποιηθούν σε διεθνές επίπεδο όλοι οι αγωνιστές που υποστηρίζουν τη Μπολιβαριανή επανάσταση και γενικότερα την επανάσταση στη Λατινική Αμερική, για να καταγγείλουν την έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύουν για άλλη μια φορά η ολιγαρχία και ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός στη διακηρυγμένη θέληση των λαών σε Βενεζουέλα και Βολιβία να κλιμακώσουν την επανάσταση για να αλλάξουν τη μοίρα τους.
Σήμερα που η ολιγαρχία προκαλεί, τα κυριαρχικά δικαιώματά της πάνω στη γη, τις τράπεζες και τη βιομηχανία πρέπει να καταργηθούν και όλος αυτός ο πλούτος να απαλλοτριωθεί και να χρησιμοποιηθεί - κάτω από τον δημοκρατικό έλεγχο των εργαζόμενων – για να βγουν οι λαοί σε αυτές τις χώρες από τη φτώχια και τα βάσανα, που τους έχουν βυθίσει ιστορικά ο ιμπεριαλισμός και οι ντόπιες ολιγαρχίες.
Η Ελληνική Επιτροπή της Διεθνούς Καμπάνιας «Κάτω τα Χέρια απ’ τη Βενεζουέλα!» απευθύνει επείγουσα έκκληση για συμπαράσταση στους λαούς της Βενεζουέλας και της Βολιβίας .
Σας ζητάμε στην παρούσα φάση να υπογράψετε το παρακάτω κείμενο – ψήφισμα, να το θέσετε προς έγκριση στους χώρους σας και να ζητήσετε από φίλους και συναδέλφους σας να υπογράψουν και αυτοί. Το ψήφισμα θα επιδοθεί στους επίσημους εκπροσώπους της Βενεζουέλας και της Βολιβίας στην Ελλάδα και θα σταλεί στις κυβερνήσεις τους και στις μαζικές επαναστατικές οργανώσεις των δύο χωρών.
Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή μας ένα πρόγραμμα δράσης για την αλληλεγγύη στη Λατινοαμερικάνικη επανάσταση, σε συντονισμό και συνεργασία με άλλες συλλογικότητες και μαζικές οργανώσεις.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΒΟΛΙΒΙΑ!
Όλοι εμείς,
υποστηρικτές του δίκαιου αγώνα των εργαζόμενων ανθρώπων στη Βενεζουέλα και τη Βολιβία για να βγάλουν τις χώρες τους από το σκοτάδι της φτώχειας, της υπανάπτυξης και της ιμπεριαλιστικής καταπίεσης,
καταγγέλλουμε τις βίαιες αντεπαναστατικές προκλήσεις και τις συνομωσίες πραξικοπήματος που εξελίσσονται σε αυτές τις δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στις επαναστάσεις της Βενεζουέλας και της Βολιβίας και την απόφασή μας να τις υπερασπίσουμε από τις αντεπαναστατικές ενέργειες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των ντόπιων ολιγαρχιών.

ΟΝΟΜΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ

Παρακαλούμε στείλτε τις υπογραφές στο e-mail :
handsoffven@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: