Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009








Στην Κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Παλαιού Φαλήρου, εκτός από τους κεντρικούς ομιλητές Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και Δημήτρη Τζανακόπουλο, γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΝ, θα παραυρεθούν και θα χαιρετίσουν:


O σ. Νίκος Χουντής, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο σ. Γιώργος Πάντζας, από την ΚΕ του ΔΗΚΚΙ

Η εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στην μνήμη του σ. Μιχάλη Παπαγιαννάκη θα πλαισιωθεί από ζωντανό μουσικό πρόγραμμα λατινοαμερικάνικης λαϊκής και επαναστατικής μουσικής και από οπτικοακουστικό υλικό από την δράση του ΣΥΡΙΖΑ και των κινημάτων.


Η Αριστερά στο Παλαιό Φάληρο ξέρει και τιμά τους αγωνιστές δίνοντας δυνατά την μάχη ακριβώς απέναντι από τον δικομματισμό και την συντήρηση

Να μη λήψει κανένας...

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο- Καμπάνια για τις εθρωεκλογές



Χρηστικότητα, Λειτουργικότητα, Ενημέρωση, Συμμετοχή.
Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της διαδικτυακής καμπάνιας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α που ξεκινάει αυτές τις ημέρες με κεντρικό σημείο αναφοράς τον ιστοχώρο http://www.syriza09.eu/ .
Ο επισκέπτης του site μπορεί να ενημερωθεί τόσο για τα πεπραγμένα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και του GUE/GNL στην ευρωβουλή όσο και για τις θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την Ε.Ε και την ευρωπαϊκή προοπτική.
Ακόμα στις σελίδες των υποψήφιων ευρωβουλευτών μπορεί κανείς να βρει τα προφίλ και τα βιογραφικά τους συνοδευόμενα από συνεντεύξεις, άρθρα καθενός και καθεμιάς τους καθώς και παραπομπές στα προσωπικά τους blog.
Στο http://www.syriza09.eu/ υπάρχει συνεχής ροή ειδήσεων, δημοσιευμάτων, ανακοινώσεων, άρθρων, αναλύσεων και συνεντεύξεων σχετικών με τις ευρωεκλογές, την Ευρώπη και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α καθώς και το ημερολόγιο των δράσεων και εκδηλώσεών του -με αναλυτική περιγραφή και χάρτη για την καθεμιά από αυτές.
Στο πλαίσιο αξιοποίησης των δυνατοτήτων των νέων μέσων δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθεί σε video και σε πολλές περιπτώσεις σε ζωντανή μετάδοση τις προεκλογικές εκδηλώσεις, τις δηλώσεις του γραφείου τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, συνεντεύξεις όλων των υποψηφίων του καθώς και θεματικές συζητήσεις που θα διεξάγονται στο studio που έχει στηθεί ειδικά για αυτόν το σκοπό. Σημειώνεται πως όλο το περιεχόμενο του site είναι πολυμεσικό, δηλαδή δεν περιορίζεται στο κείμενο αλλά περιλαμβάνει επίσης video, ήχο, εικόνες και υπερ-συνδέσμους.
Στο πλαίσιο της διεύρυνσης της συμμετοχής των πολιτών μέσα από την αξιοποίηση των νέων μέσων, ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχει στους επισκέπτες του http://www.syriza.eu/ τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΕ, να κάνουν τις δικές τους ερωτήσεις και σχόλια πριν και κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων των υποψηφίων και των θεματικών συζητήσεων, να παράξουν και να διαθέσουν δικό τους προεκλογικό υλικό και να βοηθήσουν στη διανομή του καθώς και να εγγραφούν στο rss και newsletter του site. Ο πολίτης μπορεί τέλος να παρακολουθήσει τη δραστηριότητα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και να αλληλεπιδράσει με αυτή στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα του web και να ενημερωθεί για το πού ψηφίζει και πώς μπορεί να γίνει εκλογικός αντιπρόσωπος.
Ως ανοιχτό, δημοκρατικό κοινοβουλευτικό μέτωπο κομμάτων που πιστεύει στη διαφάνεια και στη λογοδοσία ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θεωρεί το παραγόμενο υλικό του τμήμα μιας μεγάλης δημόσιας συζήτησης και για αυτό κάθε πρωτότυπο περιεχόμενο του ιστοχώρου διατίθεται χωρίς καμία διεκδίκηση πνευματικού δικαιώματος για ελεύθερη, δημόσια χρήση

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Με επιτυχία η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αγ. Βαρβάρα Π. Φαλήρου



Με επιτυχία έγινε στις 18.5 η ανοικτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Π. Φαλήρου στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας Π. Φαλήρου με θέμα: Ευρωεκλογές και Περιβάλλον- Παλέψτε με την Αριστερά.


Στην πιο παραμελημένη γειτονιά του Π. Φαλήρου, ο Δημήτρης Στρατούλης και η καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής και μέλος της επιτροπής πόλεων και περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Πορτάλιου, ανέλυσαν το πλαίσιο των Ευρωεκλογών αλλά και της σημασίας των τοπικών κινημάτων στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος από εκείνες τις δυνάμεις που ασελγούν πάνω του στο όνομα της κερδοσκοπίας. Η παρέμβαση της Μαριλένας Ιατρίδου, από τον ΣΥΡΙΖΑ Π. Φαλήρου, εστιάστηκε στα ειδικά προβλήματα περιβαλλοντολογικής διαχείρισης της πόλης μας και σε ένα σύντομο ιστορικό από την πλούσια δράση των τοπικών κινημάτων σε περιβαλλοντολογικά θέματα. Στην εκδήλωση παραυρέθηκε και χαιρέτησε και ο Ζαφείρης Ζαφείρας, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ.
Η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία της Ελένης Πορτάλιου, στην οποία αναλύεται η πολιτική διάσταση της οικολογίας, παρουσιάζεται στο ένθετο Οικολογία ”Στο Παλιό Φάληρο, Αριστερά” (κλίκ εδώ).

Ανοικτή Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 18.5 στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας




Ανοικτή συγκέντρωση με θέμα τις πολιτικές διαχείρισης του περιβάλλοντος και τα ειδικά προβλήματα του Π. Φαλήρου, οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Π. Φαλήρου με αφορμή τις Ευρωεκλογές στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας την Δευτέρα 18/5, στις 7.30μμ.
Ομιλητές η Ελένη Πορτάλιου, από την Κεντρική Επιτροπή Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημήτρης Στρατούλης, υπέυθυνος του τμήματος Εργατικού του ΣΥΝ.



Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Π. Φαλήρου θα γίνει την 1.6 στην πλατεία Φλοίσβου

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Πειραιά

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ξεκινάει την προεκλογική του καμπάνια από τον Πειραιά, τη Δευτέρα 11 Μαΐου και ώρα 19:30 στην Πλατεία Κοραή (Δημαρχείο), όπου θα γίνει και η δημόσια παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου, για τις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2009.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, Ελένη Σωτηρίου και Δημήτρης Παπαδημούλης.

Θα είμαστε όλοι εκεί

Γενική Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Π. Φαλήρου

Η συντονιστική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Παλαιού Φαλήρου καλεί τα μέλη και τους οπαδούς σε Γενική Συνέλευση της Τετάρτη 13.5.09, 6.30μμ στα γραφεία (Ίριδος 6 & Αγίου Αλεξάνδρου) με θέματα:
-Ενημέρωση για τον προγραμματισμό δράσης του ΣΥΡΙΖΑ Π. Φαλήρου μέχρι της Ευρωεκλογές
-Καταμερισμός καθηκόντων και εργασιών
-Οικονομική εξόρμηση

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Π. Φαλήρου

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο



ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΥΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΡΙΤΣΟΣ
Αφιέρωμα του Τμήματος Πολιτισμού του Συνασπισμού
στον μεγάλο μας ποιητή Γιάννη Ρίτσο
για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

ΤΡΙΤΗ 12/5, 8 μ.μ. ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Συμμετέχοντας στο έτος Ρίτσου για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, το Τμήμα Πολιτισμού του Συνασπισμού οργανώνει την Τρίτη 12 Μαΐου 2009, ώρα 20:00, μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) με τίτλο «Ο θεατρικός Ρίτσος».

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο της εκδήλωσης είναι ότι οι ηθοποιοί που εμφανίζονται ερμηνεύουν τον ίδιο ρόλο που είχαν ερμηνεύσει σε παλαιότερες παραστάσεις θεατρικών έργων του Γιάννη Ρίτσου, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής που είχε γραφτεί ειδικά γι'; αυτές. Παράλληλα θα προβάλλονται βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα των παραστάσεων αυτών.
Οι ηθοποιοί που θα εμφανιστούν είναι με αλφαβητική σειρά: Νίκος Αϊβαλής, Νόνικα Γαληνέα, Γιώργος Γεωγλερής, Ειρήνη Ιγγλέση, Μαριάννα Κάλμπαρη, Εύα Κοταμανίδου, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Βάνα Πεφάνη, Ρένη Πιττακή, Έφη Ροδίτη, Κερασία Σαμαρά, Έφη Σταμούλη, Μηνάς Χατζησάββας, Νίκος Ψαρράς, ο τραγουδιστής Κώστας Θωμαΐδης και ο μουσικός Θοδωρής Οικονόμου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο Γιώργος Κιμούλης και τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Γεωγλερής.

Την ημέρα της εκδήλωσης θα εκτίθενται στους χώρους του Μουσείου θεατρικά ντοκουμέντα (προγράμματα, φωτογραφίες, χειρόγραφα του ποιητή, αφίσες κ.α.) από παραστάσεις του Γιάννη Ρίτσου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

«ο φίλος μου, ο άλλος»
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΚΑΙ
ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΤΥΠΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

15 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ & ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δώσει μια πολιτιστική, καλλιτεχνική και δημιουργική διάσταση στον προεκλογικό του αγώνα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκηρύσσει διαγωνισμό και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «ό φίλος μου, ο άλλος»: ο εργαζόμενος, ο μετανάστης, ο μεροκαματιάρης, ο αγρότης, ο συνάδελφος, ο μαθητής, ο σπουδαστής, ο φοιτητής . Ο κάθε άλλος και άλλη. Μόνος ή μόνη. Από κοντά ή από μακριά. Πορτρέτα ή ολόσωμα. Ζευγάρια ή το πλήθος.
Μπορεί να γίνει χρήση οποιουδήποτε φωτογραφικού μέσου, συμπεριλαμβανόμενης και κάμερας κινητού τηλεφώνου. Τις φωτογραφίες θα κρίνει κριτική επιτροπή φωτογράφων και εικαστικών.

Α) Διαγωνισμός φωτογραφίας
Συμμετέχουν όσοι και όσες επιθυμούν, ανεξάρτητα από ηλικία, ιδιότητα, καλλιτεχνική αντίληψη, επαγγελματική ή ερασιτεχνική σχέση με την φωτογραφία, πολιτικές προτιμήσεις.
Καλούνται όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν, να στείλουν έως 5 φωτογραφίες ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά μέχρι την Τετάρτη 27 Μαΐου τα μεσάνυχτα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΓΙΓΑΝΤΟΟΘΟΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ. Έπαθλο, για δεκαπέντε συμμετέχοντες στο διαγωνισμό (μαζί με το ταίρι τους ή φίλο ή φίλη), θα είναι να επισκεφθούν τις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέχρι τέλους του 2009, με πρόσκληση και έξοδα (εισιτήρια - διαμονή) της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Β) Έκθεση φωτογραφίας
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, είτε έχουν πάρει μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας είτε όχι, μπορούν να τυπώσουν τις φωτογραφίες τους και να τις αναρτήσουν οι ίδιοι (με υλικά που μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα παρέχουν) στον χώρο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της Αθήνας, δημιουργώντας έτσι μια μεγάλη, πολύχρωμη και πρωτότυπη υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.
· Προκηρύσσεται διαγωνισμός φωτογραφίας από τον ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο : «ο φίλος μου, ο άλλος».
· Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε πολίτης ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, ιδιότητα, καλλιτεχνική αντίληψη, επαγγελματική ή ερασιτεχνική σχέση με την φωτογραφία ή πολιτικές προτιμήσεις, αρκεί να λάβουμε ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά τις φωτογραφίες του μέχρι τα μεσάνυχτα της 27 Μαΐου 2009. Μετά τις 27 Μαΐου οποιαδήποτε συμμετοχή θα είναι άκυρη.
· Μπορεί να γίνει χρήση οποιουδήποτε φωτογραφικού μέσου, συμπεριλαμβανόμενης και κάμερας κινητού τηλεφώνου.
· Στείλτε τις φωτογραφίες σας μέσω e-mail στη διεύθυνση : photosyriza@gmail.com ή με το ταχυδρομείο στη δ/ση : ΣΥΡΙΖΑ (Διαγωνισμός Φωτογραφίας), Βαλτετσίου 39, 106 81 Αθήνα. Για να γίνει δεκτή μια φωτογραφία και να συμμετάσχει στο διαγωνισμό πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται από τα στοιχεία του φωτογράφου (όνομα, διεύθυνση, σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση). Στα στοιχεία του ο φωτογράφος μπορεί να προσθέσει οτιδήποτε άλλο κρίνει απαραίτητο, όπως τίτλο φωτογραφίας, ηλικία, τόπο καταγωγής, ιδιότητά του και σχόλια.
· Όλες οι φωτογραφίες του διαγωνισμού θα προβληθούν σε γιγαντοοθόνη στον χώρο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, στις 2 Ιουνίου 2009.
· Στις προβαλλόμενες από γιγαντοοθόνη φωτογραφίες θα αναγράφεται το όνομα του φωτογράφου, ο τίτλος της φωτογραφίας και πιθανό σχόλιο του φωτογράφου. Σε περίπτωση που ο φωτογράφος δεν επιθυμεί να εμφανισθεί το όνομά του, καλείται να μας το γνωστοποιήσει και να προσθέσει ένα ψευδώνυμο.
· Οι φωτογραφίες του διαγωνισμού μπορεί να δημοσιευθούν στα έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ και να χρησιμοποιηθούν όπου αλλού αυτό κριθεί απαραίτητο. Εάν κάποιος δεν επιθυμεί την περαιτέρω δημοσίευση των φωτογραφιών πρέπει οπωσδήποτε να το δηλώσει.
· Πενταμελής Επιτροπή από φωτογράφους και άλλους εικαστικούς, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες, θα ανακηρύξει τους 15 (συνοδευόμενους) επισκέπτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΤΥΠΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.
· Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, στις 2 Ιουνίου 2009.
· Συμμετέχει όποιος/α επιθυμεί, ανεξάρτητα αν έχει δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό φωτογραφίας ή όχι.
· Οι ίδιοι οι συμετέχοντες/ουσες θα αναρτήσουν τις φωτογραφίες τους με υλικά που μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα τους παραδώσουν στο χώρο της κεντρικής συγκέντρωσης 1 ώρα πριν την έναρξη της.
· Όσοι/ες θέλουν να συμμετάσχουν στην έκθεση έντυπης φωτογραφίας και βρίσκονται εκτός Αθηνών, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, μπορούν να ταχυδρομήσουν τις φωτογραφίες τους στην δ/ση: ΣΥΡΙΖΑ (Έκθεση έντυπης φωτογραφίας), Βαλτετσίου 39, 106 81 Αθήνα. Θα αναρτηθούν με δική μας ευθύνη όσες φωτογραφίες λάβουμε ταχυδρομικά για το σκοπό αυτό.
· Η συμμετοχή στην έκθεση δεν σημαίνει και συμμετοχή στο διαγωνισμό φωτογραφίας. Οι 15 επισκέπτες θα επιλεγούν μόνο από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό φωτογραφίας.
· Στο τέλος της συγκέντρωσης, ο καθένας ανταλλάσσει ή χαρίζει ή κρατάει για τον εαυτό του τη/τις φωτογραφία/ες του.
· Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για την τύχη των φωτογραφιών.

Αθήνα, 5 Μαϊου 2009



Όνομα και τηλέφωνα επικοινωνίας: Στράτος Κερσανίδης
210.3829910 & 6977.213919



Στείλτε τις φωτογραφίες σας για το διαγωνισμό μέσω e-mail στη διεύθυνση : photosyriza@gmail.com
Μπορείτε επίσης να τις στείλετε μέσω ταχυδρομείου στη δ/ση : ΣΥΡΙΖΑ, Βαλτετσίου 39, 106 81 Αθήνα.
Για συμμετοχή στο Διαγωνισμό, σημειώστε στο φάκελο: Διαγωνισμός φωτογραφίας.
Για συμμετοχή στην Έκθεση, σημειώστε στο φάκελο: Έκθεση έντυπης φωτογραφίας.
Αναλυτικά οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό υπάρχουν αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ www.syriza.gr

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Να αντιστρέψουμε την οικολογική κρίση!

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου προσπαθούμε να αναδείξουμε, κατά τόπους και σε πανελλαδικό επίπεδο, τα κύρια περιβαλλοντικά προβλήματα και διεκδικήσεις, αλλά και τις αντίστοιχες θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτό το πλαίσιο, τοπικές επιτροπές, σε συνεργασία με τη Θεματική "Πόλη, Περιβάλλον, Οικολογία" του ΣΥΡΙΖΑ, θα διοργανώσουν δράσεις κάθε είδους: συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, ακτιβισμούς, παραστάσεις, επαφές με φορείς και μέσα ενημέρωσης, συζητήσεις κ.λπ.
Στόχος είναι, σε μια εποχή που πολύς λόγος γίνεται για το περιβάλλον και τη "βιώσιμη ανάπτυξη", να θέσουμε ουσιαστικά, στο επίκεντρο της πολιτικής παρέμβασης και της προεκλογικής μας καμπάνιας, τα ριζοσπαστικά οικολογικά αιτήματα.
Να αναδείξουμε τον συγκρουσιακό, πολιτικό χαρακτήρα των περιβαλλοντικών ζητημάτων και να προβάλουμε πλευρές του προγράμματός μας για τη ριζική ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας μας, υπό τις αρχές της αειφορίας και της σύμμετρης ανάπτυξης.


Το Σάββατο, 9 Μαίου 12πμ, έχει προγραμματιστεί συμβολική περικύκλωση της Βουλής. Θα τα πούμε εκεί!

Νέα γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ Π.Φαλήρου- Ενωμένοι πρόσω ολοταχώς


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και μέσα σε ενωτικό και ενθουσιώδες κλίμα οι εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ Π. Φαλήρου. Από τις εργασίες εκλέχτηκε νέα συντονιστική γραμματεία, όπου εκπροσωπούνται όλες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ στο Π. Φάληρο και ανένταχτοι και που αποτελείται από τους:
· Γιάννη Χατζηχρήστο
· Γιάννη Σίμο
· Ειρήνη Παναγιώτου
· Μαριλένα Ιατρίδου
· Αλίκη-Ελισάβετ Ρόκου
· Ρικάρντο ντε Μάρκι
· Θανάση Θεοχάρη

Στο προγραμματισμό δράσης της επόμενης περιόδου και μέχρι της ευρωεκλογές, αποφασίστηκε η διοργάνωση δύο ανοικτών συγκεντρώσεων την:

18/5, στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας
1/6, στην κεντρική
πλατεία του Π.Φαλήρου

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται επί της Ίριδος 4 & Αγίου Αλεξάνδρου. Οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να επικοινωνούν στο syrizapfalirou@gmail.com ή syriza.pf@gmail.com και να ενημερώνονται καθημερινά για την δράση του σε αυτή την ιστοσελίδα (http://syriza-pf.blogspot.com/)