Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ καταγγέλλει τη θρασύδειλη επίθεση με βόμβα μολότωφ στα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών. Είναι προφανές ότι η δράση και οι αγώνες του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών υπέρ της προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων αλλοδαπών στην Ελλάδα έχει ενοχλήσει τις ποτισμένες από το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας και της απανθρωπιάς φασιστικές ομάδες του ακροδεξιού χώρου.Όσο βλέπουν ότι με πολλή προσπάθεια, επιμονή, υπομονή και κόπο οι μεταναστευτικοί σύλλογοι κατορθώνουν να πετυχαίνουν μικρές θεσμικές νίκες προς όφελος των συνανθρώπων μας τόσο αντιλαμβάνονται πανικόβλητοι ότι οι αποκρουστικές ιδέες τους για «εθνική ομοιογένεια» και «εθνική καθαρότητα» περιθωριοποιούνται και οδεύουν στον ιστορικό κάλαθο των αχρήστων. Η Αριστερά και ο ΣΥΝ διαβεβαιώνουν τους τραμπούκους της Ακροδεξιάς ότι θα συνεχίσουν να αποτελούν πολιτική ασπίδα προστασίας κάθε μετανάστη και κάθε μετανάστριας και ότι δεν θα πάψουν να διεκδικούν την αυστηρή τιμωρία των εγκληματικών ρατσιστικών πράξεων.

29/07/08 TO TMΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Δελτίο Τύπου της Κ.Ο.Ε. για το εργατικό ατύχημα – έγκλημα στο Πέραμα 25/07/2008

Νέο έγκλημα κυβέρνησης και εργοδοσίας στο Πέραμα - 8 εργάτες πλήρωσαν με τη ζωή τους τη «μάχη της ανταγωνιστικότητας»

Σχεδόν 1 χρόνο μετά τελευταίο έγκλημα στα αμπάρια δεξαμενόπλοιου που στοίχισε 2 νεκρούς εργάτες ένα νέο έγκλημα έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα. 8 νεκροί και 4 τραυματισμένοι εργάτες «θυσιάστηκαν» από τους εργολάβους, τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση στο βωμό του κέρδους. Για να φύγει το καράβι 1 μέρα νωρίτερα από τη ζώνη. Για να φέρει περισσότερα κέρδη στην εταιρεία. Μπροστά σ’ αυτόν τον υπέρτατο σκοπό οι ανθρώπινες ζωές δεν υπολογίζονται. Εξάλλου οι άνεργοι στο Πέραμα είναι πολλοί και άρα το μεροκάματο μπορεί να γίνει μεροκάματο του τρόμου και του θανάτου. Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζουν εδώ και πολλά χρόνια οι εργαζόμενοι και αυτή την πραγματικότητα αναδεικνύουν κάθε τόσο με την ίδια τους τη ζωή.

Για το έγκλημα αυτό, όπως και για τα άλλα «κατά συρροή» εγκλήματα δεν πληρώνει ποτέ κανείς. Τα συλλυπητήρια των υπουργών και των πολιτικών του δικομματισμού, ακόμα και η αγωνία του προέδρου της δημοκρατίας δεν είναι παρά μια ακόμα υποκριτική εκδήλωση ενός συστήματος και ενός νομοθετικού πλαισίου που αφήνει τους εργαζόμενους έκθετους στις πιέσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Αν θέλανε όλοι αυτοί θα μπορούσανε μέσα σε μια μέρα να πάρουν μέτρα που να ελαχιστοποιούν τους κινδύνους στους χώρους δουλειάς. Αλλά μπροστά στο όραμα του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας υποχωρούν και αρκούνται να χύσουν δυο κροκοδείλια δάκρυα για τις κάμερες της τηλεόρασης.

Απόδειξη η απουσία του κ. Βουλγαράκη από το υπουργείο όταν τα σωματεία της ζώνης και οι εργαζόμενοι πήγαν να ζητήσουν συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας. Απόδειξη τα δεκάδες χημικά με τα οποία υποδέχτηκε η κυβέρνηση τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων για τους νεκρούς συναδέλφους τους. Απόδειξη η συνεχής χειροτέρευση των όρων και των συνθηκών δουλειάς με αποκλειστική ευθύνη όλων αυτών που τώρα δήθεν θρηνούν για τα θύματά τους.
Το εργατικό και το συνδικαλιστικό κίνημα να κινητοποιηθούν άμεσα για να παρθούν και να εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς:

Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός

Κανένα νέο θύμα για τα κέρδη του κεφαλαίου

Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους της ζώνης

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι πραγματικά ένοχοι –οι ιδιοκτήτες της πλοιοκτήτριας εταιρείας και οι εργολάβοι της επισκευής

"Επικήρυξαν" την Κοντολίζα Ράις

Αναδημοσίευση από www.zougla.gr

Αμοιβή ύψους 2.000 λιρών προσφέρουν φοιτητές στη Νέα Ζηλανδία σε όποιον "συλλάβει" την Κοντολίζα Ράις, κατά την άφιξή της στη χώρα.
Αυτόν τον τρόπο διάλεξαν για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ και το βασανισμό κρατουμένων στο Γκουαντάναμο.
Η ομάδα φοιτητών που επικήρυξε την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών, προέρχεται από Πανεπιστήμιο του Όκλαντ όπου η Ράις αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας μετά από το ταξίδι της στη Σιγκαπούρη.
Οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας προειδοποίησαν τους κατοίκους της πόλης να μην προχωρήσουν στη συμβολική κίνηση και να μην κάνουν τίποτε που θα προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα στο ταξίδι της Ράις στη χώρα.

Δήλωση Π. Λαφαζάνη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, σε σχέση με την έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Σε σχέση με την έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το «χρονικό των προαναγγελθέντων θανάτων» στο Πέραμα συνεχίζεται ατελείωτο σε βάρος της εργατικής τάξης. Στην ουσία δεν έχουμε δυστυχήματα, αλλά μαζικές προδιαγεγραμμένες δολοφονίες, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται, με τις κυβερνήσεις να παρακολουθούν, ως ουδέτεροι θεατές, τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες. Έχει φτάσει η ώρα κάποτε να πληρώσουν ακριβά οι ένοχοι και συνένοχοι, οι οποίοι δολοφονούν μαζικά εργάτες στον βωμό του εφοπλιστικού και εργολαβικού κέρδους.

Η κυβέρνηση, επιτέλους, οφείλει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της και να δράσει άμεσα για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και τη λήψη ριζοσπαστικών μέτρων για την πρόληψη των θανάτων.

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Ανακοίνωση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τον Ο.Σ.Ε.


Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας, μια επιχείρηση που σήμερα απασχολεί 7.000 εργαζόμενους βρίσκεται σε οριακό σημείο. Τα σκάνδαλα και οι περιπτώσεις διαφθοράς που σήμερα διερευνώνται είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του ρουσφετιού, των πελατειακών σχέσεων, της αδιαφάνειας, της αδιαφορίας για το συμφέρον του ΟΣΕ και της διοικητικής διάλυσης που με συνέπεια ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Τα αποτελέσματα των διαχρονικών πολιτικών του δικομματισμού, χρησιμοποιούνται σήμερα προπαγανδιστικά για να δικαιολογηθεί η εφαρμογή των σχεδίων ξεπουλήματος των φιλέτων του ΟΣΕ (προαστιακός, ακίνητη περιουσία, επισκευαστικό έργο), συρρίκνωσης των δρομολογίων και κλεισίματος τμημάτων του δικτύου.

Τίποτε από ότι ακούγεται και γράφεται σήμερα δεν είναι καινούργιο. Κανείς Υπουργός Μεταφορών, κανείς Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ τα τελευταία 15 χρόνια, δεν μπορεί να ισχυριστεί άγνοια. Όλοι τα ήξεραν και όλοι σιωπούσαν, γιατί έτσι εξυπηρετούνταν η πολιτική τους.

Όταν θεωρώντας τον Οργανισμό σαν «λάφυρο», το 1996 ίδρυσαν 1 θυγατρική, μέχρι το 2004 ίδρυσαν 5, παραμονές των εκλογών 2004 σκέφτηκαν να κάνουν άλλες 6 αλλά δεν πρόλαβαν, η νέα κυβέρνηση έκανε 5 και από τότε εξήγγειλε 3 προγράμματα για τον ΟΣΕ… Δηλαδή σε έναν Οργανισμό που έπνεε τα λοίσθια με μόλις 85 εκατ.Î έσοδα, οι φωστήρες δημιούργησαν δεκάδες Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους, εκατό μέλη Δ.Σ., Mercedes, οδηγοί, ειδικοί σύμβουλοι, γραμματείς φαρισαίοι κ.α…

Όταν απαξίωναν (και άρχισαν να τη δίνουν σε εργολάβους) τη συντήρηση της υποδομής του ΟΣΕ που μέχρι τότε γίνονταν με τεράστια επιτυχία και με μικρό κόστος από σιδηροδρομικούς…

Όταν απαξίωναν τα μηχανεργοστάσια και άρχισαν να δίνουν σε ιδιώτες την επισκευή κομματιών των κινητηρίων μονάδων, τη στιγμή που οι σιδηροδρομικοί αποδείκνυαν ότι μπορούν να κάνουν ακόμη και ανακατασκευές ολόκληρων μονάδων …

Όταν αγόραζαν τροχαίο υλικό που δεν ήταν για άμεση χρήση (ηλεκτράμαξες) και δεν αγόραζαν τροχαίο υλικό (μαζί με την τεχνογνωσία) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί ο ΟΣΕ στις μεταφορικές ανάγκες του και να διώχνει πελάτες …

Όταν από το 1984 δεν έκαναν καμία πρόσληψη προσωπικού με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστια κενά προσωπικού και να χάνεται τεχνογνωσία που αγοράζεται ύστερα από ιδιώτες…

Όταν με πρόσχημα την κατασκευή έργων, έκλειναν για χρόνια δίκτυα και ορισμένα (όπως το Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, Αλεξ/πολη-Ορεστιάδα) εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά με ανυπολόγιστες ζημιές για τον ΟΣΕ …

Όταν παρέδωσαν τη διαχείριση του προσωπικού σε συνδικαλιστικές η υπηρεσιακές «παράγκες» με αποτέλεσμα να διαλυθεί ο παραγωγικός ιστός της επιχείρησης … Όταν .. όταν … όταν …


Κανείς αρμόδιος δεν ανταποκρινόταν γιατί, από τον κ. Μαντέλη και το κ. Βερελή μέχρι τον κ. Λιάπη και το κ. Χατζιδάκη, όλοι εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν τον ίδιο στόχο. Κανείς παράγοντας του ΟΣΕ από τον κ. Μουρμούρη, τον κ. Παπαδημητρίου και το κ. Γιαννακό μέχρι τον κ. Χιόνη και τον κ. Γιαννούση σήμερα, όλοι ήταν και είναι «υπηρέτες των ίδιων αφεντάδων».

Διαρρέουν στον τύπο συγκριτικό πίνακα με την παραγωγικότητα 25 ευρωπαϊκών δικτύων, όπου η χώρα μας βρίσκεται τρίτη από το τέλος. Ρωτάμε τους εγκέφαλους της φαιάς προπαγάνδας:

Εάν τα τεράστια ποσά από τα ευρωπαϊκά ταμεία και τα επενδυτικά δάνεια του ΟΣΕ είχαν κατευθυνθεί με βάση το συμφέρον του δικτύου και είχαν ολοκληρωθεί έστω και με καθυστέρηση η διπλή γραμμή, η ηλεκτροκίνηση, η σηματοδότηση, η τηλεδιοίκηση στον άξονα Πάτρα,- Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Ειδομένη, εάν ήταν σε πλήρη λειτουργία ο προαστιακός με πυκνά δρομολόγια κ.α. ποια θα ήταν σήμερα η παραγωγικότητα του ΟΣΕ;

Διαρρέουν στο τύπο πίνακες με ανάλυση μισθοδοσίας του προσωπικού, δημιουργώντας πλαστή εικόνα για τον πραγματικό μισθό που για έναν εργαζόμενο με 25 χρόνια υπηρεσία και 2 παιδιά είναι 1250-1300Î για 8ωρη εργασία. Αποκρύπτουν το γεγονός ότι 500 μηχανοδηγοί και 500 προσωπικό αμαξοστοιχιών φέρουν σε πέρας 300 δρομολόγια το 24ωρο για τα οποία χρειάζονται άλλοι 500 εργαζόμενοι. ‘Όταν 1000 εργαζόμενοι δουλεύουν 12-14 ώρες την ημέρα, χωρίς ρεπό και άδειες για να καλύψουν τα τρομακτικά κενά, είναι φυσικό να παρουσιάζουν αυξημένες αποδοχές. Τα ίδια κενά υπάρχουν και στους σταθμάρχες, κλειδούχους, προσωπικό συντήρησης γραμμής, και μηχανεργοστασίων κ.α.

Ο σιδηρόδρομος έχει προοπτική. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1.- Διαφάνεια στη λειτουργία της επιχείρησης. Να ολοκληρωθούν γρήγορα οι έλεγχοι σε όλες τις «ύποπτες» συμβάσεις, προμήθειες κ.α και να αποδοθούν ευθύνες.
2.- Ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του δικτύου. Απορρόφηση όλων των κονδυλίων από την Ε.Ε.
3.- Προμήθεια με τροχαίο υλικό που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες του επιβατικού κοινού.
4.- Χάραξη δρομολογίων με βάση τις πραγματικές δυνατότητες του δικτύου.
5.- Προσλήψεις 1500-1600 (από τα χρήματα που σήμερα δίνονται σε μετακινήσεις, πληρωμένες άδειες κ.α.) υπαλλήλων ώστε να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν κυρίως στην κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών.
6.- Απαλλαγή του ΟΣΕ από το κόστος επενδύσεων, συντήρησης, επισκευής και φύλαξης της υποδομής. Να αναλάβει το δημόσιο τις υποχρεώσεις του από την κοινωνική πολιτική που ασκεί.

Καλούμε τους σιδηροδρομικούς να αντισταθούν στα μέτρα της κυβέρνησης.

Καλούμε όλους τους πολίτες να αποδοκιμάσουν και να ανατρέψουν εκείνες τις δυνάμεις που ευαγγελίζονται και στηρίζουν την εκποίηση και τη διάλυση του ΟΣΕ.

ΑΘΗΝΑ 22/7/2008



Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Μοναστήρια - "κελια", με συνταγή "Ιεράς" Συνόδου

Με ποιο δικαίωμα οι ιερείς έχουν την αξίωση να μην τιμωρούνται όπως οι υπόλοιποι πολίτες; Γεγονός που πέραν των άλλων, είναι και αντισυνταγματικό.

Γιατί την ώρα που «λαθρο»μετανάστες στοιβάζονται σε υπεράριθμα κελιά, οι αετονύχηδες κληρικοί να «φυλακίζονται» σε μονές που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν σε χλιδή πολλά αθηναϊκά ξενοδοχεία; Ναι, ξέρουμε, πρέπει να διασφαλιστεί το κύρος και ο σεβασμός προς το πρόσωπο τους… Δηλαδή όταν καταχρώνται την εκκλησιαστική περιουσία, δεν υπονομεύουν οι ίδιοι το κύρος τους;

Πόσο ηλίθιους μπορεί να μας θεωρούν; Προφανώς, ακόμα και μέσα απ’ τη φυλακή η επιρροή του πρώην μητροπολίτη Αττικής, είναι τέτοια που κατευθύνει τις αποφάσεις της Συνόδου. Μάλλον, ο «κ» Παντελεήμονας ψάχνει τρόπο να ξοδέψει όσα «έφαγε» απ’ το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και η φυλακή στέκεται εμπόδιο στην πραγματοποίηση των σχεδίων του…
Το μόνο που μπορούμε να προτείνουμε, είναι η επιβολή βαρύτερων ποινών στους παραβατούντες ιερείς, όπως η υποχρεωτική εξορία στις Μαλδίβες…


Αναστάσης Γαλανάκης

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Προτάσεις ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για διαφάνεια

  • Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών,
  • Αλλαγή του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων,
  • Ρυθμίσεις για τις εκλογικές δαπάνες
  • Την πλήρη δημοσιοποίηση κάθε σύμβασης του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα

πρότεινε o ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι Αλέκος Αλαβάνος, Φώτης Κουβέλης και Γιάννης Δραγασάκης. Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι αντί να υπάρχει στη χώρα κόκκινος συναγερμός για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της φτώχειας η πολιτική ζωή βρίσκεται σε τέλμα -αναφερόμενος σε υποθέσεις διαφθοράς- και επανέλαβε τη θέση του κόμματός του υπέρ της Εξεταστικής Επιτροπής, εκτιμώντας όμως ότι και πάλι δεν θα διορθωθούν τα προβλήματα. Η υπόθεση Siemens, είπε ο κ. Αλαβάνος, δεν είναι εξαίρεση. Η διαφθορά είναι κανόνας και όρος λειτουργίας του συστήματος είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι η Ελλάδα του κ. Καραμανλή, σε συνέχεια του κ. Σημίτη θυμίζει τη Ρωσία του Γιέλτσιν, όπου δεν ίσχυε και δεν εφαρμοζόταν κανένας κανόνας. Ο κ. Αλαβάνος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή στη χώρα και αναφέρθηκε στην προετοιμασία του κόμματός του για την παρουσίαση του εναλλακτικού προγράμματος. Την παρουσίαση των προτάσεων για τη διαφάνεια έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Φώτης Κουβέλης. Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης είπε ότι είναι ανάγκη να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, γιατί είναι ήδη ηθικά απαξιωμένος απέναντι στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη. Ο κ. Κουβέλης είπε ότι για να αλλάξει ο νόμος αυτός με την κανονική διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστονΣ δέκα χρόνια και για το λόγο αυτό ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να αναθέσει στο επιστημονικό συμβούλιο να εξετάσει τη δυνατότητα αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να ληφθεί υπόψη η σύμβαση του ΟΗΕ κατά της διαφθοράς που κυρώθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο τον Απρίλιο του 2008 και προβλέπει μεταξύ άλλων, τη λήψη μέτρων σε θεσμικό επίπεδο για την ποινικοποίηση και την επιβολή του νόμου σε ορισμένα αδικήματα, όπως της δωροδοκίας των δημοσίων λειτουργών.

Πηγή : www.in.gr

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Καταγγελία για βίαιη προσαγωγή

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) καταγγέλλει τη βίαιη προσαγωγή στην Ασφάλεια Χανίων, σήμερα Τρίτη 8/7, δύο μελών της, ενός γιατρού και ενός εκπαιδευτικού, από άντρες της ασφάλειας.
Τα δύο μέλη της ΚΟΕ ενεργούσαν αφισοκόλληση στο κέντρο των Χανίων.

Φαίνεται ότι η κρατική ασφάλεια βλέπει στο πρόσωπο των αγωνιστών της αριστεράς και των κινημάτων μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια τάξη γι αυτό και επιδεικνύει τέτοια ευαισθησία σε οποιαδήποτε κίνηση κάνουν.

Καταγγέλλουμε την κρατική αυθαιρεσία και καταστολή!
Οι προσπάθειες τρομοκράτησης της αριστεράς δεν πρόκειται να περάσουν!

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Για να ακουστούν δυνατά όσοι δεν έχουν φωνή!

Μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Παλαιού Φαλήρου βρέθηκαν χθες στο 13ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ.















Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Η Siemens στο αρχείο, οι μαθητικές κινητοποιήσεις στον εισαγγελέα…

Η αγαστή συνεργασία της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης και του «κοσμικού αγανακτισμένου πολίτη» Ζάχο Χατζηφωτίου για την ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων του Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2007 και την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων μαθητών-τριών συνεχίζεται ενάμιση χρόνο μετά .

Η μανία της κυβέρνησης και των προθύμων της να επιβάλλουν την τάξη, την ασφάλεια και την συμμόρφωση στη νεολαία που αγωνίζεται για αυτονόητα κεκτημένα όπως η δημόσια δωρεάν παιδεία και την άρση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση δεν γνωρίζει όρια.

Η διαδικασία καταθέσεων στον εισαγγελέα από μαθητές, καθηγητές και διευθυντές σχολείων που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες αποτελεί ευθεία πρόκληση προς τη νέα γενιά και τις κινητοποιήσεις της και υποδηλώνει εμφατικά τις ιεραρχήσεις που η ΝΔ και το μπλοκ των δικαστών τις έχει κάνει, ενώ τα σκάνδαλα που ανακύπτουν καθημερινά από το πολιτικό προσωπικό του φθαρμένου δικομματισμού, συναντούν την δικαστική θερινή ραστώνη.

Η Νεολαία Συνασπισμού στέκεται αλληλέγγυα στις κινητοποιήσεις του μαθητικού κινήματος και μαζί με την ΟΛΜΕ, απαιτεί να μπει στο άμεσα στο αρχείο η υπόθεση και να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του 2000, που «στήνει» δικαστήρια στους σχολικούς χώρους.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΘΗΤΟΔΙΚΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ !

3/07/2008 Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Συγκρότηση και Σύγκληση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣ: Τις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ

Αγαπητοί σύντροφοι,

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της υλοποίησης των αποφάσεων της Πανελλαδικής Σύσκεψης του περασμένου Μάρτη, αποφάσισε να συγκαλέσει στην πρώτη συνεδρίασή της, την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο 12/07/2008 στην Αθήνα. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σε χώρο που οριστεί τις επόμενες μέρες, θα ξεκινήσει από το πρωί, θα είναι μονοήμερη και θα ασχοληθεί με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την ενεργοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σ’ αυτές. (συνέχεια...)

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Επίσκεψη Αλαβάνου στα Χανιά - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Η Γραμματεία Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως «... η επίθεση αυτή, έχει να κάνει με την σταθερή, συνεπή και δυναμική δράση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο πλευρό των πολιτών και των κινημάτων τους, ενάντια στα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που προσπαθούν να ελέγξουν το νομό, ενάντια στα περιβαλλοντικά εγκλήματα, ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της ανεργίας, ενάντια στους τοπικισμούς και τα διχαστικά κηρύγματα. Επίσης έχει να κάνει με την αποσταθεροποίηση του δικομματικού πολιτικού συστήματος και την ανησυχία που προκαλεί η άνοδος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη χώρα μας».

Δελτίο τύπου για την καταγγελία της επίθεσης εξέδωσε και η ΚΟΕ:


«Η ΚΟΕ καταγγέλλει τη μαφιόζικη επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, με βόμβα μεγάλης μάλιστα ισχύος, που από θαύμα δεν είχε ανθρώπινα θύματα.
Είναι προφανές ότι η επίθεση εντάσσεται μέσα στο κλίμα τραμπουκισμού που επιχειρούν να επιβάλλουν «παράγοντες» της πόλης, με την ανοχή της κυβέρνησης, με αφορμή την υπόθεση της (εύλογης) ίδρυσης Εφετείου στο Ηράκλειο.
Η επίθεση έρχεται αμέσως μετά την απαράδεκτη ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, που πυροδοτεί την ένταση και στοχοποιεί το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέκο Αλαβάνο, χαρακτηρίζοντάς τον «ανεπιθύμητο».
Η επίθεση αποδεικνύει το πόσο αποθρασύνονται οι δυνάμεις, που έχουν μάθει να δρουν σε καθεστώς γενικευμένης αδιαφάνειας, παρασκηνιακών εξυπηρετήσεων των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και ασυλίας κάθε είδους λαθρεμπορίων, οι δυνάμεις που μαφιοποιούν τη δημόσια ζωή –ειδικά στην Κρήτη.

Οι δυνάμεις που, τόσα χρόνια, είχαν και έχουν πολιτική κάλυψη από τις μεγάλες πολιτικές «οικογένειες», από το δικομματισμό. Η κυβέρνηση φέρει κεντρική πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση, ακριβώς γιατί ανέχεται και συγκαλύπτει τους μηχανισμούς της μαφιοποίησης (κι αυτό έχει φανεί ειδικά στην Κρήτη). Η παν-δημοκρατική καταδίκη αυτής της πρακτικής είναι επιβεβλημένη.

  • Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης

  • «Ανεπιθύμητη» η μαφιοποίηση, δίδυμο αδελφάκι του δικομματισμού και του νεοφιλελευθερισμού

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται και δεν υποχωρεί

  • Η δύναμη του λαού θα συντρίψει πολιτικά τον εσμό των τραμπούκων και των «οικογενειών»

Την επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η ΔΕΑ:

Η επίθεση εντάσσεται στο τοπικό κλίμα τραμπουκισμού (με αφορμή την ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο) και των αντιαριστερών επιθέσεων ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέκο Αλαβάνο. Όμως είναι αδύνατον να ερμηνευτεί μια επίθεση αυτής της κλίμακας, αν δεν ενταχθεί στο γενικότερο κλίμα σήψης και πολιτικής αντιπαράθεσης. Η ευθύνη ανήκει ακέραια στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Που αποδέχεται και αξιοποιεί ψηφοθηρικά τα τοπικά μαφιόζικα κυκλώματα στην Κρήτη αλλά και αλλού. Που για να συνεχίσει να καλύπτει τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των τραπεζιτών καλλιεργεί απόψεις και τακτικές βίαιης αντιμετώπισης των κινημάτων αντίστασης και της Αριστεράς. Που για να παραμείνει στην εξουσία δε διστάζει να καταφεύγει στην ενίσχυση των πιο αντιδραστικών, ξενοφοβικών, ρατσιστικών, εθνικιστικών και άλλων ανάλογων «ιδεών» (που, ως γνωστόν, στηρίζονται από ανάλογες αντιδραστικές παρα-οργανώσεις και συμμορίες…). Στα Χανιά είδαμε που μπορεί να καταλήξει η μακρά πορεία των δηλώσεων Πολύδωρα, των αντεργατικών τραμπουκισμών, των εθνικιστικών υστεριών στη Θεσσαλονίκη, των ρατσιστικών επιθέσεων, των ομοφοβικών δηλώσεων και διώξεων… Σε αυτήν την πρόκληση ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσει. Εντείνοντας την πάλη, μέσα στον κόσμο, μαζί με τον κόσμο, για να ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική και η κυβέρνηση που τη στηρίζει.

Το ΔΗΚΚΙ καταγγέλλει την «φασιστικού τύπου επίθεση» υπογραμμίζοντας πως «Τέτοιου είδους επιθέσεις που στόχο έχουν να φοβίσουν, να τρομοκρατήσουν και να καταστρατηγήσουν κάθε έννοια δημοκρατίας μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους και καλούμε το λαό σε συσπείρωση και επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τέτοια εγκληματικά φαινόμενα.»


Το θέμα όπως το παρουσιάσαν οι ειδήσεις του MEGA:




Προσέξτε λίγο τί λέει ο δημοσιογράφος: «Οι αστυνομικοί …πιστεύουν ότι η βομβιστική επίθεση έχει σχέση με την αντίδραση κάποιων κατοίκων των Χανίων στην ίδρυση εφετείου στο Ηράκλειο, κάτι που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι αντιδράσεις, μάλιστα, αναμένεται να κορυφωθούν με αφορμή την επίσκεψη του κ. Αλαβάνου στα Χανιά».

Να ενημερώσουμε τον υπεύθυνο σύνταξης του δελτίου πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρωθεί έτσι αόριστα «την ίδρυση εφετείου στο Ηράκλειο» (ας διαβάσει πιο προσεκτικά τις ανακοινώσεις μας), αλλά κυρίως πως οι κάτοικοι των Χανίων (έτσι γενικά και αόριστα) δεν κυκλοφορούν με δύο κιλά ζελατινοδυναμίτιδα στην κωλότσεπη, και μάλιστα δεν την τοποθετούν στα γραφεία κομμάτων της Αριστεράς. Άλλοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τέτοιες μαφιόζικες πρακτικές για να φοβίσουν τον κόσμο και να δώσουν πόντους εμπιστοσύνης στο δικομματισμό. Τέλος το κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει με το "οι αντιδράσεις αναμένεται να κορυφωθούν" ο Χανιώτικος λαός θα το αφήσει να πέσει στο κενό...






ΥΓ: ΟΙ φωτογραφίες είναι από τη σημερινή προσπάθεια δεκάδων μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ να σώσουν ότι μπορούσαν από τα καταστραμένα γραφεία και να απομακρύνουν τα μπάζα και τα γυαλιά προκειμένου να μπορέσει να γίνει εκεί αύριο η συμβολική συνέντευξη τύπου του Αλέκου Αλαβάνου, του οποίου η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί όπως ήταν προγραμματισμένη.

Επίσκεψη Αλαβάνου στα Χανιά - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ


Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και οι βουλευτές Θανάσης Λεβέντης και Θοδωρής Δρίτσας, επισκέπτονται σήμερα τα Χανιά. Θα έχουν συναντήσεις με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας και με τους εργαζόμενους και τους γιατρούς του Νοσοκομείου, ενώ θα δώσουν και συνέντευξη τύπου στα κατεστραμμένα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είναι γνωστό ο Αλέκος Αλαβάνος έχει καταργήσει την αστυνομική συνοδεία κι έτσι δεν θα ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας.


Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη μαφιόζικη επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ , που ας σημειωθεί ότι βρίσκονται μόλις 200 μέτρα από το αστυνομικό μέγαρο Χανίων.
Είχαμε σίγουρα δεκάδες αόριστες δηλώσεις για επίθεση αγνώστων κατά της δημοκρατίας και των θεσμών (υπουργός εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, Κ. Μητσοτάκης, πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου και νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, πρώην βουλευτής και υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης, γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας, νομάρχης και δήμαρχος Χανίων, νομάρχης Ηρακλείου κ.α).
Πέραν αυτών ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΝ Στέφανος Χλωράκης δήλωσε στα σημερινά "Χανιώτικα Νέα":

"Για πρώτη φορά στα Χανιά, που θεωρείται πόλη ειρηνική, με δημοκρατικές παραδόσεις, επιχειρείται ένα τρομοκρατικό - δολοφονικό κτύπημα ... Από τύχη δεν ήταν κάποιος μέσα στα γραφεία μας γιατί οι επιτροπές του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίαζαν ως αργά. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη επίθεση δεν είναι τυχαία, δεδομένης της καθόδου του συντρόφου Αλέκου Αλαβάνου. Οι θέσεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι δράσεις και η δραστηριότητά του έχουν ενοχλήσει πολλούς και πιστεύουμε ότι δεν είναι τυχαία η επιλεγείσα μέρα, μια μέρα πριν την κάθοδο του Αλέκου. Θα αντιδράσουμε φυσικά συλλογικά και ως κόμμα και ως συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα είναι να δώσουμε ένα μήνυμα στην τοπική κοινωνία, τα πολιτικά κόμματα, τους φορείς, τις συλλογικότητες, να διατρανώσουν όλοι μαζί, πέρα από τη διαμαρτυρία τους, τη θέλησή μας ότι τα Χανιά θέλουμε να παραμείνουν δημοκρατικά, ειρηνικά, να δώσουμε αυτήν την προσήλωση και να απομονώσουμε τα όποια τρομοκρατικά κτυπήματα των κάθε λογής τραμπούκων και των κυκλωμάτων τους. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους να συσπειρωθούν και να διατρανώσουν την αντίστασή τους σε κάθε λογής πιέσεις που ασκούνται αυτόν τον καιρό. Πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΝ θα συνεχίσουν να λένε τις απόψεις και τις θέσεις τους, τις προτάσεις με λίγα λόγια, θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε. Αυτές οι επιθέσεις μάς ατσαλώνουν για μια πιο σοβαρή προσπάθεια στο μέλλον για μεγαλύτερη ενεργητικότητα". Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου και το ότι χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητος ο κ. Αλαβάνος από το Δ.Σ. του συλλόγου για τις θέσεις του σχετικά με το Εφετείο Κρήτης, ο κ. Χλωράκης απάντησε πως "είναι καθαρά αντιδημοκρατική ενέργεια να χαρακτηριστεί ανεπιθύμητος ο Α. Αλαβάνος" και συνέχισε λέγοντας πως "και ο κ. Ποντικάκης είναι υπόλογος γιατί τροφοδότησε με τις συγκεκριμένες δηλώσεις του ένα συγκεκριμένο κλίμα, τις συνέπειες των οποίων τις βλέπουμε τώρα και ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε συνέχεια". (Διαβάστε και συνέντευξη του Σ. Χλωράκη στη σημερινή «Αυγή»)

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Εγκληματική επίθεση στα γραφεια του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά

Άνανδρα και ύπουλα μέσα στη νύχτα άγνωστοι ανατίναξαν με μεγάλη ποσότητα τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Από την έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 3:00 τη νύχτα τα γραφεία καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς. Καταστράφηκε η κεντρική είσοδος των γραφείων, έσπασαν τα τζάμια και τα κουφώματα στην πρόσοψη του κτηρίου, ενώ και στο εσωτερικό έπεσαν σοβάδες και υποχώρησαν οι μεσοτοιχίες, ενώ στο σημείο που είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός άνοιξε μικρός κρατήρας. Ζημιές υπέστη και σπίτι που βρίσκεται πάνω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ευτυχώς ο ιδιοκτήτης που ευτυχώς απουσίαζε την ώρα της έκρηξης, θα μπορούσε να είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Ο Αλέκος Αλαβάνος που αναμένεται αύριο στα Χανιά για προγραμματισμένη επίσκεψη προκειμένου να έχει σειρά επαφών με τοπικούς φορείς, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε:
«Είναι μια θρασύδειλη και ακραία επικίνδυνη ενέργεια από κυκλώματα και παραεξουσίες τις οποίες ανέχεται και ενισχύει η κυβέρνηση της Ν.Δ. και δεν έχουν καμία σχέση με τη φιλοξενία και την ευθύτητα του Χανιώτικου λαού, τον οποίο θα επισκεφθώ αύριο. Δυστυχώς ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου πήρε αυτή τη θέση και ορισμένοι προσπάθησαν να την εφαρμόσουν και στην πράξη, τινάζοντας με δυναμίτιδα τα γραφεία του Συνασπισμού και δείχνοντας ότι είναι ανεπιθύμητος ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς στα Χανιά. Όμως, οι ρίζες μας είναι πάρα πολύ βαθιές και έχουμε, πιστεύω, τη στήριξη όλου του Χανιώτικου λαού, ανεξάρτητα από πολιτικές θέσεις."

Η Γραμματεία Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η άνανδρη, ύπουλη και θρασύδειλη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα Χανιά, μια μέρα πριν την επίσκεψη του ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την ευθύτητα, το ήθος και τη φιλοξενία του Χανιώτικου Λαού.

Είμαστε σίγουροι ότι η επίθεση αυτή, έχει να κάνει με την σταθερή, συνεπή και δυναμική δράση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο πλευρό των πολιτών και των κινημάτων τους, ενάντια στα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που προσπαθούν να ελέγξουν το νομό, ενάντια στα περιβαλλοντικά εγκλήματα, ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της ανεργίας, ενάντια στους τοπικισμούς και τα διχαστικά κηρύγματα.
Επίσης έχει να κάνει με την αποσταθεροποίηση του δικομματικού πολιτικού συστήματος και την ανησυχία που προκαλεί η άνοδος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη χώρα μας.

Πρόσφορο έδαφος για τη δράση εγκληματικών κύκλων, αποτελούν οι εντάσεις στο δημόσιο λόγο, οι εμπρηστικοί χαρακτηρισμοί και η στοχοποίηση του πολιτικού μας χώρου από ανεύθυνους παράγοντες που ταυτίζονται – συνειδητά ή ασυνείδητα ;;; - με το βαθύ τοπικό παρακράτος. Τέτοιες ενέργειες δεν θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και τη δράση των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η επίσκεψη του ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ θα γίνει αύριο ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί".

Στην Αθήνα από τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα άνανδρη, ύπουλη και θρασύδειλη ενέργεια της ανατίναξης μέσα στη νύκτα με δυναμίτιδα των γραφείων του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στα Χανιά, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ευθύτητα, το ήθος και τη φιλοξενία του Χανιώτικου λαού.
Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση της Ν.Δ., γιατί, η αξιοποίηση τοπικιστικών εντάσεων για ψηφοθηρικούς λόγους, η αλληλοσυγκρουόμενη θέση των βουλευτών της Ν.Δ. σε Ηράκλειο και Χανιά για το Εφετείο, η κάλυψη του τοπικού παρακράτους, η αναφορά στη Βουλή για «αιματοκύλισμα», λειτούργησαν ως πράσινο φως για τέτοιες ακραίες και επικίνδυνες αντιδημοκρατικές ενέργειες.
Σε τοπικό επίπεδο καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων γιατί οι εμπρηστικοί του χαρακτηρισμοί ενάντια στον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ως «πρόσωπο ανεπιθύμητο στα Χανιά» δημιούργησαν το κατάλληλο κλίμα ενόψει της επίσκεψής του γι’ αυτούς που επεδίωξαν στην πράξη με δυναμίτιδα να αποδείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ανεπιθύμητος στα Χανιά».
Καμιά ενέργεια βίας δεν πρόκειται να ανακόψει στο ελάχιστο και σε κανένα μέρος της Ελλάδας τον αγώνα μας για διάλογο, ελευθερία και δημοκρατία, που σε μεγάλο βαθμό εμπνέεται από τις πολύτιμες παραδόσεις του λαού των Χανίων και όλης της Κρήτης.Η επίσκεψη του Αλ. Αλαβάνου στα Χανιά θα γίνει αύριο ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί."